Tillsammans skapar vi Norra Sveriges nya innovationscenter

Hösten 2021 öppnas dörrarna till en helt ny kontorsarena där framtidens företag, innovatörer och kompetenser möts. Vilken plats vill du ta?

En ny tid för Mobilaris och Luleå

Flytta in med oss i hjärtat av Luleå Östra

Tillsammans utgör vi navet i det nya område som tar form på Östermalm. Hos oss får du som hyresgäst en unik möjlighet till samverkan i ett innovativt community där medlemmar utvecklas av och med varandra. Välkommen till ditt nya hem.

Här har du nära till allt – kollektivtrafik, busstation, och järnväg. Med Storgatans förlängning österut blir Mobilaris-huset en del av det moderna stads- och näringslivet i Luleå.

New office

 • Sundsbacken 6, Luleå, Sweden

Mötesplats för kompetenser, innovatörer och företag

Huset kommer, förutom flexibla kontorsytor, att rymma ett coworking space med flexibla kontorslösningar för entreprenörer som vill ha tillgång ett stort nätverk av människor med kunskap och ideér som kan hjälpa ditt företag att växa.

Högst upp, med stor terass och magnifik utsikt över Luleå, finns husets gemensamma mötesplats som rymmer stora köks-, konferens- och fikautrymmen. Här finns gott om plats att samverka och anordna event, möten och aktiviteter. Våningen rymmer även stort showroom för möjlighet till demos och visningar.

Byggs med hållbarhet i fokus

Att minska klimatavtrycket har varit ett av fokusområdena vid planering av Luleås nya kontorsarena. Huset blir Skanskas mest hållbara kontorsprojekt i norra Sverige, till dags dato. Det blir en fastighet som når Skanskas interna mål för ”mörkgrön standard” med netto noll primärenergiförbrukning genom energieffektiv drift och el som produceras med solceller på taket.

En öppen miljö

Under byggfasen går inget byggavfall till deponi och enbart hållbara och hälsosamma material används i byggprocessen. För att uppmuntra till hållbara transporter finns parkeringsplatser för bil och cykel med laddningsmöjligheter och kollektivtrafik i direkt anslutning.

Mer än en arbetsplats

Högst upp finner du en stor terrass med magnifik utsikt över staden. Som medlem är du alltid välkommen att delta vid gemensamma event som workshops, seminarier och afterworks. Lär känna ditt community, knyt nya kontakter och skapa en starkare företagskultur i vår kontorsarena.

Rörelse och aktiviteter

Att aktivera kroppen har positiva effekter på hjärnans kreativitet. Därför har våra medlemmar alltid nära till sport och fritid. Paddla kajak, låna skridskor eller delta på några av våra regelbundna träningspass. Eller varför inte ta en tur runt Skurholmsfjärden?

Samverkan & innovation

Det här är framtidens arbetsplats

 • symbols
  Moderna och flexibla arbetsytor
 • bell
  Concierge-tjänster
 • medical-file
  Träning och hälsa
 • award
  Sportutrustning
 • diamond
  Afterwork och events
 • project-status-visualisation
  Utrymmen för seminarier och konferenser
 • person-location
  Gemensamma mat- och fikautrymmen med utsikt över Luleå
 • fan
  Terrass på högsta våningen
 • chart-doc
  Stora mötesrum och demolokaler med den senaste tekniken
 • globe-stand
  Gemensamma aktiviteter för medlemmar
 • trophy
  Kompetens- och affärsutvecklingsprogram

Bli hyresgäst hos oss

Mobilaris-huset ska ge dig som hyresgäst de bästa förutsättningarna för verksamheten – oavsett om ni är flera avdelningar, en mindre arbetsgrupp eller bara du och din idé. Här får du ta del av flexibla lokaler som kan anpassas efter behov, kreativa rum för innovation och gemensamma ytor för spännande samarbeten med andra medlemsföretag. Vår Service Desk faciliterar lokalerna och är spindeln i nätet för alla våra events.

Bli medlem hos oss

Vill du bli medlem i Norrlands bästa community? Vi erbjuder medlemsskap till innovativa företag som vill göra en tillväxtresa. Hos oss får du hjälp med att utveckla din egen kärnverksamhet, samtidigt som du kan samverka med andra. Vi har ett nära samarbete med LTU och det finns goda möjligheter till forskning och akademiskt stöd.

Service och bekvämligheter

Som hyresgäst får du tillgång till ett komplett spektrum av toppmoderna faciliteter och tjänster.

Det finns parkeringsplatser för anställda och besökare, samt elbilsplatser med moderna laddstationer. Invändigt finns ett gemensamt kök, omklädningsrum och dusch, mötes- och konferensrum samt WC på varje plan. Hissen tar dig till samtliga våningar, inklusive terrassen högst upp med utsikt över staden. 

Allt du behöver

När vill du flytta in? Kontakta oss så berättar vi mer!

Vi ser framemot att skapa norra Sveriges bästa community för innovativa företag. Och vi gör det gärna tillsammans med dig. Kontakta oss på Mobilaris för att veta mer om hur du går till väga.

Kategori: Kontor
Tillträde: 2021-11-01 Tillträdesdatumet kan ändras
Storlek: 110 m²
Hyra: Kontakta oss för hyresuppgift

Kontaktperson:
Anneli Åhl
070-634 52 92
anneli.ahl@mobilaris.se

Kontakta oss

Ladda hem broschyren som PDF här:

Ladda hem broschyr

 

Det första spadtaget

Den 17 juni 2020 togs det första spadtaget för Luleås nya kontorsarena. Byggnationen sker tillsammans med Skanska och är unik i sitt slag. Du kan se invigningsceremonin i videon nedan.

  Book a Demo

  Personal details*

  Company*


  Request sent!

  Thank you for your interest in our products, we will get back to you shortly!